Afişări de pagină

Sistem


sâmbătă, 14 octombrie 2017

MEDICINA MAGICA: Placebo-vindecatorul miraculos dinlauntrul vostru

Articol bun aparut in Formula As, anul XXVII, nr. 1287, octombrie 2017, pag. 10-11.
Subtitlu: Stiinta a alungat magia din medicina. Dar nu si din oameni.
Citez:
"Prin simplul fapt ca inspira incredere, medicul poate declansa la pacientul sau reactii care actioneaza intocmai ca un medicament. Cu toate astea, medicii se straduiesc mai mult sa invete toate nimicurile din farmacologie, in loc sa se preocupe de psihologia omului aflat in suferinta si de puterea cuvintelor".
"...a-i lua unui pacient speranta de insanatosire echivaleaza cu o lezare fizica."
"Zece lucruri pe care banuim ca nu le-ati stiut 
1. Un placebo actioneaza chiar si atunci cand il luam in cunostinta de cauza.
2. Preparatele placebo albastre au efect calmant, cele rosii sunt stimulente.
3. Patru tablete cu nimic inauntru sunt mai de folos decat doua.
4. Injectiile placebo ajuta mai mult decat pastilele (n.n. placebo).
5. Un placebo scump este mai eficient decat unul ieftin.
6. Preparatele placebo au actiune specifica asupra diverselor organe.
7. Un placebo oferit de medicul sef in halat alb da rezultate mai bune decat cel adus de infirmierul imbracat in blugi si tricou.
8. S-a dovedit stiintific ca numai 20% din medicamentele alopate sunt mai eficiente decat preparatele placebo (n.n. asa este cu chimioterapia, radioterapia, vaccinarea, analgezicele si multe alte remedii oficiale).
9. Cand cineva din familie e bolnav, incercati sa-l convingeti ca medicamentul simplu pe care il ia e cea mai noua descoperire a medicinei (n.n. asa procedeaza si medicina oficiala).
10. Daca bolnavul sunteti chiar dvs., imaginati-va ca pe langa medicul dvs. curant mai exista un medic din cer (n.n. Dumnezeu) care va vindeca organul bolnav. Chemati-l de doua-trei ori pe zi, apoi multumiti-i din inima. Cel mai puternic placebo sunt imaginatia si credinta."

Richard Bach autorul "Pescarusul"-ui Jonathan Livingston scrie in "Fugind de confortul sigurantei" aparut la Ed. Prestige:
"Legale sau nu, prescrise sau nu, date in mod cinstit sau la coltul strazii-fiecare dintre aceste pastile ne separa de cunoasterea propriei noastre desavarsiri si de la a invata ceea ce este adevarat. Ne tratam mai bine daca alegem sa nu luam deloc pastile, pentru absolut nimic. Este un act criminal fata de mine, ma gandeam, sa indur o multime care trateaza corpul ca pe o masina, in loc sa il considere o expresie a gandirii, si care nu reuseste sa vada dincolo de aparente".