Afişări de pagină

Sistem


luni, 19 iunie 2017

La sfarsitul vietii doar 3 lucruri, ba chiar 4, conteaza

"Cat de mult ai iubit, cat de frumos ai trait si cat de gratios te-ai despartit de lucrurile care nu-ti erau destinate."

Aceste cuvinte ii apartin lui Buddha si, daca imi permiti, voi mai veni cu o completare, cu un al patrulea lucru: cat de mult ai trait viata pe care ti-o doreai, nu viata pe care o asteptau ceilalti de la tine.

Da-mi voie sa-ti explic de ce consider atat de important acest aspect.

Acum cateva zile am dat peste un studiu psihologic al Universitatii din Berkeley care sustinea ca 33% din oameni se imbolnavesc din cauza "presunii de a le face pe plac celorlalti in loc de a se pune pe ei pe primul plan".

Din teama ca vom fi considerati egoisti, multi dintre noi actionam astfel, fara sa ne mai gandim la binele nostru sau la sanatatea noastra.

Rezultatul?

Frustrari acumulate, devalorizari ale propriei persoane, relatii toxice si in ultimul rand, boala.


In loc de concluze: Apropo de "egoism"


1. odata ce iti vei oferi tie, vei putea sa oferi si celorlalti din preaplinul tau, nu din golul tau

2. odata ce te vei pune pe primul plan, iti vor urma si altii exemplul si vom putea construi relatii sanatoase, fara asteptari nefondate din partea celorlalti

3. macar din cand in cand, aminteste-ti ca meriti sa-ti faci un cadou, iar tabara este genul acela de cadou care iti poate schimba perspectiva asupra vietii, sanatatii si corpului tau :)


Alina
Fondatoarea  Evoluam  Impreuna
www.evoluamimpreuna.ro